Koti mika-on-erc-20-token

Mikä on ERC-20 Token?

Selitämme sinulle selkeästi mitä ERC-20 Token tarkoittaa ja miten se liittyy Ethereum teknologiaan.

Nykymaailma on pullollaan erilaisia digitaalisia tuotteita. Suosittu kryptovaluutta ja lohkoketju järjestelmä Ethereum perustuu täysin tokeneihin ja niiden käyttämiseen. Tokeneita voi ostaa, myydä tai vaihtaa.

Ethereum julkaistiin vuonna 2015 ja siitä lähtien se on kasvattanut suosiotaan valtavasti ja Ethereumia pidetäänkin yhtenä suurimmista vaikuttajista ja koko krpytovaluutta-skenen edelläkävijöistä.

Voidaankin todeta Ethereumin olevan kryptovaluuttojen hurjan kysynnän takana.

Ethereum-järjestelmässä tokenit eli rahakkeet/poletit edustavat digitaalisen maailman monipuolisia valikoimia, kuten kuponkeja, IOU:ita (esim. digitaalisesti allekirjoitettu velkakirja) tai jopa reaalimaailman aineellisia esineitä. Ethereum tokenit, eli rahakkeet ovat älykkäitä sopimuksia (smart contracts), jotka hyödyntävät Ethereumin omaa lohkoketjua.

Kryptovaluutta- ja lohkoketjujärjestelmänä suosittu Ethereum perustuu täysin Lohkoketjuun kuuluviin tokeneihin ja niiden käyttämiseen, joita voidaan myydä, ostaa tai vaihtaa.
ERC-20 tyypin Tokeneita pidetään yhtenä merkittävimmistä tokeneista. ERC-20 on itsessään jo niin erinomainen ja pitkälle kehitelty keksintö, että siitä on muodostunut eräänlainen tekninen standardi. Tämän vuoksi kaikki Ethereum lohkoketjuun perustuvat älykkäät sopimukset (smart contract) pohjautuvat ERC-20 Tokeniin.

Moni hyvin tunnetuista digitaalisista valuutoista eli kryptovaluutoista hyödyntää ERC-20 Standardia. Näitä tunnettuja tokeneita ovat mm. Maker (MKR), Basic Attention token (BAT), Augur (REP) ja OmiseGO (OMG).

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mitä tarkoittaa ERC-20?

  ERC-20 Token on yksi merkittävimmistä Ethereum tokeneista. ERC-20 on muodostunut tekniseksi standardiksi; sitä käytetään kaikkiin Ethereum lohkoketjun älykkäitä sopimuksia hyödyntävien tokenien toteuttamiseen ja se tarjoaa samalla luettelon säännösitä, joita jokaisen Ethereum-pohjaisen tokenin on noudatettava.

  ERC-20 on osittain samanlainen kuin Bitcoin (BTC), LiteCoin (LTC) tai mikä tahansa muu kryptovaluutta sillä ERC-20 tokenit ovat myös lohkoketju-pohjaisia resursseja, jotka omaavat rahallisen arvon ja niitä voidaan lähettää ja vastaanottaa. Suurin eroavaisuus on se, että ERC-20 Tokeneilla ei ole omaa lohkoketjua, vaan ne kaikki ovat osa Ethereum verkkoa.

  ERC-20 Tokeneiden yleiset säännöt

  Vuoden 2019 Lokakuusta lähtien, kryptovaluutta markkinoille on rekisteröity yli 200,000 ERC-20 standardiin perustuvaa tokenia, jotka kaikki sijaitsevat Ethereumin pääverkossa. ERC-20:n merkitys on erityisen varteenotettava; Se määrittelee jokaiselle tokenille yhteiset säännöt, joita jokaisen Ethereum-pohjaisen rahakkeen on noudatettava. Säännöt jakavat mm. seuraavat yhteiset määrittelyt:

  1. Kuinka tokeneita eli rahakkeita voidaan siirtää
  2. Miten siirtotapahtumat voidaan todentaa ja hyväksyä
  3. Miten käyttäjät pääsevät käsiksi dataan tokeneista ja näkevät tokeneiden kokonaismäärän
  Kaikki edellä mainittu tarjoaa kyseisen tokenin asiantuntijoille ja kehittäjille mahdollisuuden ennustaa ja tarkastella tarkasti, miten uudet tokenit tulevat toimimaan valtavassa Ethereum-järjestelmässä.

  Tämä yksinkertaistaa kehittäjille asetetut tehtävät siten, että he voivat jatkaa työtään pelkäämättä sitä, että jokainen uusi projekti alkaisi täysin alusta, toisin sanoen pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen joka kerta uutta tokenia luodessa ja julkaistaessa, kunhan kehittäjä muistaa noudattaa Ethereumin ERC-20 Tokenille asetettuja sääntöjä.

  Tämä on myös välttämätöntä, sillä se takaa yhteensopivuuden Ethereumissa annettujen monien erilaisten tokeneiden välillä.
  Onneksemme valtaosa tokeneiden kehittäjistä on noudattanut kehitystyössään ERC-20 sääntöjä, mikä tarkoittaa että suurin osa uusista tokeneista on julkaistu Ethereumin alkuperäisten kolikoiden kautta ja ovat ERC-20 yhteensopivia.

  Ostaaksesi mitä tahansa ERC-20 standardia käyttävää tokenia, tulee sinulla olla lompakko, joka on yhteensopivia kyseisten ERC-20-Tokeneiden kanssa. ERC-20 tokenit ovat jo niin suosittuja, että lompakoillekin löytyy useampia eri vaihtoehtoja.

  Kuusi erilaista funktiota märitetty ERC-20:lle

  ERC-20 määrittelee kuusi erilaista toimintoa hyötyäkseen muista Ethereum-järjestelmän tokeneista. Nämä funktiot ovat pääsääntöisesti perustoiminnallisuuteen liittyviä kysymyksiä, sisältäen tavan tokeneiden siirtämiseen, sekä sen miten käyttäjät pääsevät käsiksi tokeniin liittyviin tietoihin.

  Yhdessä nämä toiminallisuudet ja signaalit varmistavat sen, että erityyppiset Ethereum tokenit toimivat kaikki yhtäläisesti missä tahansa paikassa Ethereum-järjestelmässä.Melkein kaikki digitaaliset lompakot, jotka tukevat ether-valuuttaa, tukevat myös ERC-20-standardiin pohjautuvia tokeneita. ERC-20 on kuitenkin kohtalaisen uusi tuote, mutta sitä kehitellään tarkoituksena luoda uusia Token-standardeja Ethereum järjestelmään.