Koti kauppapaikat

Kauppapaikat

Kryptovaluutan ostaminen

Tämän sivun avulla opit sijoittamaan kryptovaluuttoihin. Me kerromme sinulle mitä asioita tulee ottaa huomioon ennen kuin ostat kryptovaluuttaa ja samalla kerromme sinulle mistä virtuaalivaluuttoja oikeasti kannattaa ostaa. Muista, että sijoittamisessa on aina riskinsä ja riskit korostuvat etenkin, kun puhutaan valuuttamarkkinoiden mullistuksista.

Monet sijoittajat pitävät riskistä ja haluavat olla mukana markkinoiden kasvupyrähdyksissä. Kryptovaluutat ovat vuosi toisensa jälkeen osoittaneet paikkansa, joka näkyy myös volatiliteetissä eli markkinahintojen vaihtelussa.

Jos olisit sijoittanut esimerkiksi Bitcoineihin, kun ne tulivat olisit euron sijoituksella jo miljonääri.

Ennen kun sijoitat kryptovaluuttoihin sinun tulee olla henkisesti valmis ja kestämään stressiä, jota korkeat hinnanvaihtelut aiheuttavat.

Tärkeimpänä muistisääntönä kaikista: sijoita vain se summa, jonka olet valmis menettämään.

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa?

  Jokaisella sijoittajalla on omat näkemyksenä ja strategiansa myös kryptosijoittamisessa. Me suosittelemme aktiivisesti seuraamaan aihealueen keskustelufoorumeita, uutisia ja uusimpia tiedotteita, jolloin olet ensimmäisen joukossa tekemässä oikeat ratkaisut.

  Aloittelijoille suosittelemme kuitenkin tutuimpia virtuaalivaluuttoja, joita ovat Bitcoin, Ethereum ja esimerkiksi XRP. Nämä pitävät kurssinsa huomattavasti stabiilimpana kuin esimerkiksi monet altcoinit, joiden arvo saattaa vaihdella päivässä moninkertaisesti.

  Muista varoa sijoitusmarkkinoiden ilmiötä jota kutsutaan nimellä ”fear of missing out” eli tilannetta, jossa koet pelkääväsi ettet uskalla lähteä tilanteeseen mukaan. Monesti sijoittaessa kannattaa luottaa myös omiin vaistoihinsa.

  Samalla kun tutustut eri sijoitusvaihtoehtoihin ja valuuttoihin, muista tarkistaa tietojen paikkansa pitävyys. Me Virtuaalivaluutat.net -sivuilla olemme koonneet tunnetuimmille valuutoille omat yksityiskohtaiset sivut, joissa käydään läpi kunkin valuutan ominaisuudet, arvon muodostuminen ja tulevaisuuden näkymät. Näin saat jo hieman pohjatietoa tulevia sijoituksia varten, eikä sinun tarvitse sijoittaa sokkona.

  Tiedosta mistä kaikessa on kyse

  Ennen kuin sijoitat yhteenkään virtuaalivaluuttaan suurempia summia rahaa on järkevä tietää taustoista. Suosittelemme kokonaisvaltaista ymmärrystä ainakin seuraavista asioista:

  • Mikä on lohkoketjuteknologia?
  • Mikä on Bitcoin, Ethereum tai XRP?
  • Mitä kryptovaluutoilla voi tehdä ja miten niitä voi saada?
  • Miten kryptovaluutat kannattaa säilöä?
  • Mistä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa?

  Vastaukset näihin kaikkiin kysymyksiin löydät sivuiltamme. Klikkaa kutakin kysymystä ja pääset tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

  Lyhykäisyydessään voidaan sanoa, että kryptovaluutat ovat sijoittajien näkökulmassa riskisijoituksia ja moni kryptovaluuttoihin sijoittava henkilö toivookin saavuttavansa taloudellisen riippumattomuuden suhteellisen nopeasti hyötyessään suurista kurssivaihteluista. Tästä on useita esimerkkejä vuosien takaa.

  Sijoittajan kannattaa olla perillä myös verotukseen liittyvistä seikoista. Kryptovaluuttoja tai mitä tahansa virtuaalivaluuttaa verotetaan Suomessa täysin samalla tavalla kuin mistä tahansa muista sijoituskohteista saatuja tuottoja. Eli 50 000 euroon asti maksat myyntivoitoistasi veroa 30 prosenttia ja tämän ylittävältä osalta maksat 34 prosenttia. Kuitenkin korkein maksettava veroaste rajoittuu 34 prosenttiin, joka on huomattavasti alhaisempi kuin vastaavissa ansiotuloveroissa.

  Mistä kryptovaluuttaa voi ostaa?

  Nykyään sadat kauppapaikat verkossa tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa turvallisesti kryptovaluuttoihin. Vielä kymmenen vuotta sitten näin ei ollut ja vain harvat pääsivät käsiksi nykyään kultaakin arvokkaampaan aarteeseen.

  Kuten kaikessa digitaalisessa kaupankäynnissä myös virtuaalivaluuttojen kohdalla on tärkeää tietää, että kauppoja tekee täysin turvallisessa ympäristössä.

  Me ole listanneet mielestämme parhaimmat kauppapaikat virtuaalivaluuttojen ostamiselle. Kriteereissä on otettu huomioon ostamisen, myymisen ja hallinnoinnin helppous sekä yleinen turvallisuus ja tunnettuus.

  Valitse turvallinen kaupankäyntialusta

  Sijoittamisessa kaikkein tärkeintä on sopivan ja turvallisen kaupankäyntialustan löytäminen. Esittelemme sivustollamme useita erilaisia kaupankäyntialustoja, joissa voi ostaa ja myydä kryptovaluuttaa. Olemme itse kokeilleet kaikkia palvelussa esillä olevia sijoitusalustoja, jonka takia arvostelut ovat 100 prosenttisen kriittisiä ja luotettavia.

  Ehdoton suosikkimme on eToro alhaisten palkkioiden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. eToro tarjoaa myös mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ilman välityspalkkioita, sillä kuten tiedämme. Monet kryptovaluuttaan sijoittavat henkilöt ovat usein innokkaasti mukana myös muissa sijoituksissa. eTorolla voit myös seurata ammattilaisten sijoittajien käymiä kauppoja reaaliajassa siten, että voit itse käydä nämä samat kaupat perässä.

  Valitse sijoituskohteet tarkasti

  Älä sijoita summa mutikassa. Aloita turvallisilla ja vakiintuneilla virtuaalivaluutoilla, jotka ovat ansainneet sijoittajien luottamuksen vuosien varrella. TOP-10 listauksemme on hyvä tapa aloittaa kryptovaluuttasijoittaminen. Voit kuitenkin ottaa mukaan sijoitusportfolioosi myös vähemmän tunnettuja kryptovaluuttoja, mutta sijoita näihin maltillisesti, ettei käy niin, että sijoituskohteesi kurssi nousee, mutta et saa niitä enää myytyä. Varmista siis, että sijoituskohteellasi on riittävästi kaupankäynti volyymia.