Siirry suoraan sisältöön

Kryptovaluutat

Näin sijoitat kryptovaluuttoihin turvallisesti.

Mitä ovat kryptovaluutat?

Kryptovaluutat tulivat tunnetuiksi Bitcoinin läpimurron myötä, jolloin niiden suosio kasvoi raketin lailla vuonna 2017. Nyt etenkin viimeaikoina Bitcoinille ja muille kryptovaluutoille on annettu runsaasti tilaa. Monet sijoittajat hakevat jännitystä ja potentiaalia äkkirikastumiseen jota todellakin kryptovaluutat tarjoavat.

Itse asiassa joka päivä jokin kryptovaluutta tai niin sanottu ”altcoin” raketoi, eli nousee tuhansia prosentteja. Kannattaa kuitenkin suhtautua vähemmän tunnettuihin kolikkoihin varauksella, sillä ne ovat alttiita markkinoiden manipulaatiolle, jossa yksi tekijä ostaa suurella pääomalla varannot tyhjiksi.

Tämän sivun tarkoituksena on tutustuttaa sinut kryptovaluuttoihin ja samalla kerromme sinulle miten voit ostaa valuuttaa itsellesi turvallisesti.

Näin ostat kryptovaluuttaa turvallisesti

Kryptovaluutta sijoittamisen aloittaminen on turvallista ja jo pienellä pääomalla voi päästä mukaan reiluihin tuottoihin. Pienien investointien avulla on helppo tutustua kryptovaluuttojen ostamiseen, holdaamiseen ja myymiseen ja pikkuhiljaa siirtyä enemmän strategisempaan suuntaan.

Verkossa on useita erilaisia kaupankäyntialustoja, joiden avulla on mahdollista sijoittaa erilaisiin kryptovaluuttoihin. Näillä sivuilla olemme listanneet kaikki sellaiset markkinapaikat, joista on turvallista ja helppoa ostaa kryptovaluuttoja.

Koska kryptovaluutat ovat digitaalista virtuaalivaluuttaa tapahtuu niiden ostaminen ja hallinointi myös täysin digitaalisesti. Poikkeuksena tietysti säilyttämisessä on tyylistä riippuen, joko fyysinen lompakko tai perinteinen kynä ja paperilappu, jossa on lompakkosi tunnukset.

Virtuaalivaluuttojen arvo ei perustu minkään pankkijärjestelmän alaisuuteen, jonka takia niiden arvo määräytyy täysin sijoittajien uskomusten perusteella. Tästä syystä kurssivaihteluvat voivat olla uskomattoman hurjia.

Ovatko kryptovaluutat tulevaisuutta?

Monet asiantuntijat, pankkiiriliikkeet ja sijoittajat uskovat vahvasti scifi elokuvien käyvän toteen. Eli toisinsanoen monet uskovat virtuaalisten valuuttojen syrjäyttävän perinteiset valuutat, koska niiden arvo on paremmin määritelty ja niitä on lähes mahdoton manipuloida. Ne ovat myöskin huomattavasti turvallisempia käyttää kuin perinteiset valuutat sillä yksikään hakkeri ei voi päästä niihin käsiksi, koska niiden verifiointi ja louhiminen tapahtuu samanaikaisesti miljoonilla eri palvelimilla ympäri maailman.

Mutta miksi ihmiset haluavat jo nyt hypätä kelkkaan vaikka käyttökohteita on toistaiseksi melko vähän? Syy on selkeä. Sijoittajat uskovat varmasti virtuaalivaluuttojen arvon nousevan, jonka takia he haluavat olla ensimmäisten joukossa rikastumassa.

Sitäpaitsi jo nyt on nähty, että monet yritykset ja ja valtiot ovat ottaneet käyttöön virtuaalivaluuttoja osana maksutapoja. Yksi parhaimmista uutisita oli Paypal ja Skrillin tiedotus virtuaalivaluuttojen hyväksymisestä osana maksutapoja.

Mitä virtuaalivaluuttoja suosittelisit?

Mielestämme tällä hetkellä kannattaa kohdistaa huomio suurimpien markkinaarvojen valuuttoihin, joita ovat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ja monta muuta.

Altcoineista

Altcoinit ovat niin sanottuja alivaluuttoja eli uusia ei tunnettuja kryptovaluuttoja, joita ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Monet yritykset ovat luoneet itselleen virtuaalivaluuttoja osana rahoitusstrategiaa, joka on melko mielenkiinoista.

Myös Altcoinit ovat hyvä vaihtoehto niille jotka kaipaavat enemmän riskiä ja suurempia tuottoja. Altcoinien kohdalla on kuitenkin suositeltavaa, että kaupat kannattaa tehdä jopa päivän sisällä ja holdaamista kannattaa välttää.

Tutustu lohkoketjuteknologiaan

Monien mielestä lohkoketjuteknologia on suurin läpimurto sitten internetin jälkeen, joka todellakin tarkoittaisi että seuraava paradigman muutos on siirtyminen perinteisistä valuutoista uusiin virtuaalivaluuttoihin.