Koti kryptovaluutat litecoin

Osta Litecoineja

Litecoin yleiskatsaus

Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista. Se on saanut alkunsa vuonna 2011 entisen Googlen insinöörin Charlie Lee:n toimesta. Teknologian Litecoinin taustalla perustuu Bitcoin teknologiaan.

Parhaimmillaan Litecoinin arvo on ollut lähes 400 dollaria vuonna 2017. Jotkut uskovat uuden huipun olevan vasta tulossa.

Vaikka molemmat virtuaalivaluutat Bitcoin ja Litecoin käyttävät lähes samaa lohkoketjuteknologiaa on niiden louhinta-algoritmi eri, sillä Litecoin käyttää Scrypt nimistä salaustyyppiä.

Litecoin ostaminen

Litecoinia saa ostettua lähes kaikilta verkon markkina-alustoilla joissa on tarjoilla muitakin kryptovaluuttoja. Koska Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, voidaan sitä pitää melko turvallisena kryptosijoituksena myös aloittelijoille.

Jos haluat ostaa Litecoineja heti, suosittelemme tutustumaan sivuillamme esiteltyihiin kaupankäyntialustoihin, jotka tarjoavat luotettavan ja turvallisen mahdollisuuden päästä käsiksi näihin kryptovaluuttoihin.

Tiestikö, että meemi-kolikoksi nimetty kryptovaluutta dogecoin pohjautuu Litecoin teknologiaan.

Miten Litecoin syntyi?

Litecoin julkaistiin avoimeen lähdekoodiin perustuvan käyttöjärjestelmän kauppa Githubissa ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Julkaisija oli Charlie Lee, entinen Googlen työntekijä, joka myöhemmin nousi Coinbasen johtoryhmään.

Toukokuuhun 2017 mennessä Litecoinista tuli ensimmäinen top 5:een markkina-arvoltaan päässyt kryptovaluutta, joka on ottanut käyttöön SegWitin.

Jos etsitään eroavaisuuksia Bitcoinien ja Litecoinien välillä huomataan, että Litecoinissa pyritään ratkomaan lohkot 2,5 minuutissa verrattuna Bitcoinin 10 minuuttiin, näin ollen Litecoin on nopeampi tapa vahvistaa transaktiot.

Myös alussa mainittu salaustyyppi on eri, sillä Bitcoin käyttää perinteistä SHA-256 salausavainta.