Bitcoin tulevaisuuden valuutta

Bitcoin tunnetaan maailman ensimmäisenä hajautettuna kryptovaluuttana, joka on tietoverkkojen yli toimiva maksuväline sekä järjestelmä. Kyseinen kryptovaluutta on täysin käyttäjiensä hallinnassa, sitä ei voi käyttää perinteisen rahan tapaan tai samalla tavalla kuten esimerkiksi PayPal- tai Visa maksujärjestelmiä. Bitcoin mahdollistaa useiden tuotteiden tai palveluiden ostamisen täysin uudenlaisella tavalla. Useimmissa maissa sitä käytetään jopa enemmän, kuin euroja tai dollareita. 

Bitcoinin toiminta perustuu avoimeen lähdekoodiin sekä hajautettuun lohkoketju teknologiaan, tämän ansiosta sitä ei ole mahdollista sensuroida eikä esimerkiksi minkään valtion, keskuspankin tai muun vastaavan tahon ole mahdollista hallita sitä. 

Bitcoinia voi käyttää kuka tahansa eikä siihen tarvita erillisiä lupia, myöskään ketää tai mikään taho ei voi puuttua bitcoin-siirtoihin.

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Onko Bitcoin apu perinteisen talouden ongelmiin?

  Bitcoinin tarina alkoi vuonna 2009, jolloin sen tarkoitus oli olla vastaus taloudellisiin kriiseihin. Bitcoin syntyi ideasta luoda internet- aikakauden raha, jota pankit tai valtiot eivät voineet manipuloida. Ennen bitcoinin syntyä tätä ajatusta oli herätelty jo aikaisemmin, mutta kyseinen kryptovaluutta oli ainoa joka pystyi vastaamaan valuutalle asetettuihin vaatimuksiin.

  Alkuun bitcoinin hinta oli muutamissa senteissä. Tuolloin se kiinnosti lähinnä finanssi-ja krypto touhuissa olevia. Kaukana ovat kuitenkin nuo ajat, sillä tulevaisuudessa yhden Bitcoinin arvo voi olla jopa yli miljoonan. 

  Bitcoin hyödyt

  Kyseisten lohkoketjujen ansiosta Bitcoinilla on useita etuja ja hyötyjä verrattuna perinteiseen rahaan tai rahajärjestelmiin.

   Bitcoin ei tarvitse pankkeja, luottokorttiyhtiöitä tai muita maksunvälittäjiä, vaan siirrot tapahtuvat toiselta käyttäjältä toiselle ilman minkäänlaisia välikäsiä. Kansainvälisellä tasolla bitcoin-siirrot ovat nopeita sekä huomattavasti edullisempia mitä perinteiset rahansiirrot. Bitcoinin määrää ei voida manipuloida esimerkiksi talouspoltiikalla tai finanssioperaatioilla jonka ansiosta Bitcoin onkin säilyttänyt historiallisesti arvonsa. 

  Bitcoinin arvoon ei voi vaikuttaa mikään ulkopuolinen taho, sillä sen arvo perustuu kysynnän ja tarjonnan lakiin. Bitcoin ei sisällä perinteistä inflaation ongelmaa.

  Bitcoineja ei ole mahdollista painaa enempää kuin matemaattinen koodi sallii. Arvon laskuun tai nousuun vaikuttaa se miten paljon niitä käytetään, joten mitä enemmän Bitcoineja käytetään, sitä enemmän sen arvo nousee. Bitcoin on moderni, suosittu ja globaali valuutta, joka on luotu ihmisiä varten.

  Bitcoinin nousukausi jatkuu

  Pienen notkahduksen jälkeen kryptovaluuttojen arvo on taas nousussaan. Varsinkin suosituimmalla bitcoinilla menee erittäin hyvin, sillä sen arvo nousi vain yhdessä yössä viisi prosenttia. Vaikka Bitcoin näyttää toipuvan notkahduksesta, niin kryptovaluuttojen roima lasku voi käydä äkkiä, esimerkiksi Helmikuussa Bitcoinin arvo laski 58 000 dollarista 49 000 dollariin vain yhden yön aikana.

  Bitcoinin lisäksi myös muillakin kryptovaluutoilla näyttäisi menevän hyvin, sillä Bitcoinin pahimpana kilpailijana tunnetun Etherin, arvo nousi lähes seitsemän prosenttia yhdessä päivässä ja jopa 20 prosenttia viikossa.

   Vain aika näyttää mihin suuntaan kryptovaluutat ovat menossa, kuitenkin niiden kanssa kannattaa olla tarkkana sillä muutokset voivat tapahtua älytttömän nopeasti.