Koti onecoin

OneCoin, taidokas markkinointitempaus vai todellinen huijaus?

OneCoin nimisen virtuaalisen kryptovaluutan tiedetään vieneen sijoittajien rahoja noin 15 miljardia euroa.

Sijoita kryptovaluuttoihin turvallisesti

Kyseessä on jo muutaman vuoden vanha tempaus, jossa sijoittajat ympäri maailman menettivät rahojaan. Mukana oli myös noin 25 000 suomalaista, jotka ovat tehneet sijoituksensa 2014 – 2016 välisenä aikana. Yhteensä suomalaisten sijoittajien osuus koko potista oli 40 miljoonaa euroa.

Mikä on OneCoin?

OneCoin oli kryptovaluutaksi naamioitu sijoitushuijaus, jonka markkinointia operoi Onecoin Ltd, sen liiketoimintaa olivat koulutuspakettien myynti ja jakeleminen. Koulutukset ja materiaalit ovat kaikki digitaalisessa muodossa.

Kun henkilö osti yritykseltä koulutuspaketin, hän sai optioita kryptovaluutan louhimiseen. Optioiden määrä riippui ostetun paketin hinnasta.

Monet asiantuntijat ovat jälkeenpäin sanoneet, että kyseessä ei missään kohtaa ollut todellinen kryptovaluutta tai token, vaan todennäköisesti puhdas huijaus. Tarkemmin, pyramidihuijaus eli laiton rahankerääminen siten, että uusien sijoittajien rahoilla maksetaan aikaisemmille sijoittajille ”tuottoja”, jotta he investoisivat lisää rahaa sijoitukseen.

OneCoinin markkinointi oli alkuun hyvin mahtipontista ja sitä verrattiin jopa Bitcoiniin. Markkinoinnissa mentiin suoraan tuotto-odotus kulma edellä ja mukaan lähteneille luvattiin maat ja taivaat.

Positiivista on kuitenkin suomalaisten asenne ja riskinsietokyky, kun puhutaan kuitenkin virtuaalivaluuttoihin sijoittamisesta.

Sijoita aina vain sellaisiin instrumentteihin, jotka ovat oikeasti todellisia ja jotka löytyvät tunnettujen kaupankäyntialustojen valikoimasta. Lisäksi voit vielä varmistaa, että kaupankäyntialustat noudattavat lainsäädäntöön ja alaan liittyviä regulaatioita ja säädöksiä. Kryptovaluuttojen kohdalla ne ovat Eu-maissa pitkälti reguloimattomia, joten ennakkotapauksia ei juurikaan löydy.

Me suosittelemme, että teet kryptovaluutta sijoituksesi turvallisessa ympäristössä eToron avulla. eToro on maailmanlaajuisesti hyvin tunnettu sijoitusalusta, jonka kautta myös kymmenet tuhannet suomalaiset sijoittajat hankkivat kryptonsa.

Mikä on OneCoinin arvo?

OneCoin ei useiden asiaa tutkineiden mielestä ole kryptovaluutta vain pelkkä pyramidihuijaus, joten on vaikea antaa OneCoinille arvoa. Koko huijauksen mittakaava oli miljardeja ja jo pelkästään Suomessa mukaan lähti 40 miljoonaa.

Eli yhden OneCoinin arvo on 0 euroa.

OneCoin ja mysteeri suomalainen Tommi Vuorinen

OneCoinin yhteydessä esiin tuli suomalaisen miehen Tommi Vuorisen nimi. Tommi lupasi videolla näkyvässä puheessaan, että kaikki, jotka ottavat OneCoin sijoituksensa vakavasti tulevat olemaan vuodessa taloudellisesti riippumattomia. Osa videoista on yhä nähtävillä.

Kävi ilmi, että Tommi Vuorinen oli vain palkattu mukaan ”huijaamaan” suomalaisia. Yle Tampereen uutisjutussa vaikutti siltä, että rahat eivät tainneet Tommille mennä.

Saalis jopa 15 miljoonaa euroa

Palataksemme OneCoiniin. Huijauksen avulla saavutettiin aivan absurdi summa rahaa. Ylen mukaan summa olisi jopa lähellä 15 miljardia euroa.

Yhdysvalloissa viranomaiset aloitttivat nopeasti tutkinnan OneCoiniin littyen. MOT toimitus teki yhteistyötä kansainvälisen ICIJ:n kanssa selvittääkseen tapausta. Kävi ilmi, että rahanpesuilmoitusta koskevat tiedot ovat peräisin laajasta tietovuodosta.

Tilisiirtoja tarkkailtiin ja huomattiin, että OneCoinin omistamat ja siihen liitetyt yhtiöt olivat siirtäneet rahoja 360 miljoonan euron edestä veroparatiisiin. Lopulta kaikki köydet johtivat yhteen henkilöön, joka on myös OneCoinin bulgarialainen perustaja, Ruja Ignatova.

Ruja Ignatovasta ei ole kuulutu mitään Lokakuun 2017 jälkeen.

Lisää keskustelua OneCoinista löydät Suomi24-, Flashback tai Muro -foorumilta.

Sijoita turvallisesti kryptovaluuttoihin

Etenkin sääntelemättömien kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeä varmistaa, että kaupankäyntialusta ja sijoitusinstrumentti eli ”virtuaalivaluutta” ovat oikeasti olemassa ja luotettavia ja turvallisia. Me suosittelemme sinua tutustumaan sivustoomme tarkemmin ja katsomaan mitä kauppapaikkoja me suosittelemme.

Käytämme itse eToroa sijoitusten tekemiseen, koska alustan käyttö on helppoa ja nopeaa sekä kaupankäynninpalkkiot ovat alhaiset.

eToron virtuaalivaluuttakauppapaikalla on nähtävillä satoja eri kryptovaluuttoja ja niihin liittyviä johdannaisia, joilla voit alkaa käymään kauppa heti. Kun käyt kauppaa eTorolla, sinun ei tarvitse pelätä tulevasi huijatuksi.

Halusimme ottaa tämän OneCoin tapauksen varoittavaksi esimerkiksi siitä, että kaikkeen ei voi sokeasti luottaa, etenkään verkossa. Käy siis kaupat vain valvottujen finanssitahojen avulla. Näin ainoa riski on sijoituksen arvon heikentyminen.

Vertailimme eri kaupankäyntialustoja keskenään. Näin löydät helposti itsellesi sopivimman alustan, jossa voit alkaa käydä kauppaa heti rekisteröitymisen jälkeen.